Workshops

OPGELET! Omwille van de Covid-19 pandemie is het mogelijk dat events of workshops op het laatste moment afgezegd worden, uitgesteld worden, of veranderen. Indien je reeds ingeschreven bent, contacteren we jou om je hiervan op de hoogte te brengen. Als je twijfelt, stuur dan gerust een berichtje via ligatio@ligatio.be om te informeren.

RopeStarters


OPGELET – ONLINE!

 • Wanneer een RopeStarters workshop ‘Online’ gegeven wordt, verloopt de workshop vanzelfsprekend anders.
 • je inschrijving en betaling dienen compleet te zijn uiterlijk woensdag. Aangezien over ene betaling nog enkele dagen kunnen overgaan, is het best om niet later dan maandag de betaling uit te voeren. Wie graag een set touwen heeft, krijgt die tijdig per post bezorgd.
 • je krijgt op Woensdag avond fimpjes doorgestuurd van de oefeningen die we voorzien
 • je oefent aan de hand van de filmpjes de oefeningen in
 • op vrijdag avond houden we een online sessie waarin de oefeningen nogmaals overlopen worden, en waar vragen gesteld kunnen worden. Er is geen enkele ‘verplichting’ om aan deze online sessie deel te nemen.
 • – De meeting gaat door via google meet. Je hebt geen google account nodig om deel te nemen. Je krijgt een link, en zowel op je smartphone als op je pc kan je deelnemen.
 • – De online sessie start om 20u30. Je kan inloggen vanaf 20u15
 • – Als je van plan bent je resultaat te tonen, zorg dan voor een zo goed mogelijke webcam / smartphone en zoveel mogelijk licht.

Wie is welkom?

Iedereen die wil kennismaken met touwen, op gelijk welke manier.

 • Nieuwsgierigen: Je hebt al gefascineerd gekeken naar bondage foto’s, of misschien heb je zelf al een en ander gezien in een club of op een beurs. Maar wat is dat nu precies, bondage? En wat is er zo fijn aan? Misschien twijfel je zelfs of het wel iets voor jou is…
 • Beginnelingen: Je hebt je eigen touwen, en hebt al wat geëxperimenteerd. Maar welke richtingen kan je nu uit? Wat zijn de opties en mogelijkheden? Hoe zit dat met veiligheid enzo? Je wil meer technieken leren, en tips & tricks leren.
 • ‘Tweede adem’: in lang vervlogen tijden was je wel met bondage bezig, maar de tijd heeft stof op je kennis gewaaid. Je bent op zoek naar een opfrissing van je bondage vaardigheden, en/of wil er zeker van zijn dat je op een veilige manier tewerk gaat.Zowel koppels als singles zijn welkom. Modellen zijn gewoonlijk wel aanwezig, dus oefenen is zeker mogelijk mits de nodige afspraken op voorhand gemaakt worden.

Planning

 • Welkom vanaf 20u30
 • 21:00u – 22:00u: een uitgebreide bondage demonstratie waarin verschillende aspecten, facetten en mogelijkheden van bonderen getoond worden. Elke keer wordt er weer wat anders getoond.
 • 22:00u – 00:00u: een uitgebreide bondageles: je leert verschillende nuttige basistechnieken, waarbij veel aandacht besteed wordt aan veiligheid, alles wat je moet weten over touwen, algemene veiligheid, en belangrijke principes. Je komt te weten welke leuke dingen je met bondage kan doen! De inhoud van elke les is verschillend, dus door meerdere RopeStarters te volgen kan je heel veel bijleren.
 • 00:00u – 01:00u: begeleid oefenen: De zonet aangeleerde technieken kunnen geoefend worden, want oefening baart kunst. Er is voldoende ruimte en tijd om persoonlijk uitleg te vragen en te krijgen, zodat je zeker weet dat je de technieken correct en veilig toepast.
 • 01:00u – 02:00u: vrij oefenen: je kan de aangeleerde technieken nog beter inoefenen, en er is tijd en ruimte om gebondeerd te worden voor wie in zulks interesse heeft.

Voor de goede orde

Je kan zeker je eigen touwen meebrengen, maar als je daar niet over beschikt, kan je ofwel touwen lenen, ofwel kan je je eigen set aankopen. Geef bij het inschrijven zeker mee voor welke optie je kiest!
Uiteraard zijn er geen regels rond dresscode of dergelijke. Respect voor elkaar is er uiteraard wel, maar dat is vanzelfsprekend. Kernwoorden van de avond zijn dan ook: ‘Vrijblijvend’, ‘Respect’, ‘Bondage’, en ‘Discreet’
Drankjes zijn te verkrijgen aan de bar, en mogen binnen genuttigd worden.
Alles vindt plaats in een gesloten sfeer: geen pottenkijkers, enkel gelijkgestemden die net zoals jij interesse in bondage hebben.

Praktische zaken

 • De avonden gaan door in het Fetish Cafe in Antwerpen, tenzij anders aangegeven
 • De data vind je onderaan terug. Klik op de workshop van je keuze om in te schrijven via de website van Fetish-square.
 • Fotograferen is strikt verboden!
 • Je inschrijving is enkel geldig bij uitdrukkelijke bevestiging. Vermeld zeker met hoeveel personen je komt, en welke ervaring je al hebt, of waarom je wil komen kijken.

Bijdragen

€50 per inschrijving / €15 per persoon voor wie enkel de demo van 21u00 – 22u00 wil bijwonen. Een inschrijving bestaat uit maximaal 1 persoon die wil leren bonderen, en 1 model.

LET OP!

Indien de workshop ‘online’ gegeven wordt, bedraagt de bijdrage €40 per inschrijving (dus max 2 personen) en dient die op voorhand overgemaakt te worden.

Inschrijven

Inschrijven is noodzakelijk en doe je via onderstaande links (je wordt doorgestuurd naar de website van Fetish Square). Wees er op tijd bij, want de plaatsen zijn beperkt!
Let op! De inschrijving is pas geldig als je een bevestigingsmailtje gehad hebt. Vul je emailadres dus zeker juist in!

Next Level Class

Het doel van de Next Level Class is het verruimen van bondagekennis en dieper inzicht verwerven in het ‘hoe’ en het ‘waarom’.

Wie is welkom?

 • Beginnelingen: Je hebt je eigen touwen, en hebt al wat geëxperimenteerd. Je bent op zoek naar het ‘waarom’ van de technieken, en wil vaardigheden en inspiratie opdoen.
 • Gevorderden: Je hebt best al wat ervaring met touwen, en veiligheidsaspecten en touwenkennis heb je behoorlijk begrepen. Je zoekt echter uitbreiding van je kennis, en je begrijpt dat elke stap zijn specifieke reden heeft.
 • Experts: Hoewel je al over ruime ervaring beschikt, wil je vaardigheden zoals snelheid en risico inschatting leren. Of ben je op zoek naar net die tips & tricks die je echt vooruit helpen?

Wat kan je verwachten?

Een intensieve workshop waarbij doen centraal staat. Je leert onder begeleiding ‘hoe’ je bondeert, maar ook ‘waarom’ technieken zijn wat ze zijn. Door het begrijpen van het ‘hoe’ en het ‘waarom’ zal je later zelfstandig in staat zijn om goed te bonderen.
De workshop vindt een midden tussen een voldoende hoog tempo en voldoende ruimte voor individuele begeleidng.
Als je de workshop ziet als ‘een kinky middagje uit’, dan zullen de zweetparels op je voorhoofd je het tegendeel vertellen ;-).
Uiteraard zijn er geen regels rond dresscode of dergelijke: je draagt dus wat je maar wil. Nog wel deze tip: zowel voor wie bondeert als voor wie gebondeerd: draag iets waar je je comfortabel in voelt, en waarin je makkelijk beweegt. Voor wie gebondeerd wordt: draag best niet teveel franjes of loszittende kleding, want at bemoeilijkt het bonderen. En voor we de vraag krijgen: ja naakt mag ook.
Respect voor elkaar is vanzelfsprekend. Elke deelnemer komt om te leren, net zoals jij. Wie een uitgebreide set gedragsregels nodig denkt te hebben voor deze workshop, schrijft beter niet in 😉

Wat verwachten wij van jou?

 • Dat je met een open geest deelneemt. Uiteraard zijn er talloze verschillende stijlen en manieren, en ondanks wat wel eens verteld wordt: de heilige waarheid bestaat niet. Het kan best dat je een eigen methode ontwikkeld hebt, of aangeleerd hebt gekregen. Deze is daarom niet verkeerd. Leg gerust jouw visie voor op bepaalde zaken op de workshop, daar kan iedereen van bijleren.
 • Zorg dat je fris bent, en klaar om te leren. Eet niet te zwaar op voorhand. Meer bloed in je maag is minder in je hersenen! Versnaperingen zijn voorzien.
 • Het is de bedoeling dat je je eigen touwen meebrengt. We gaan er van uit dat je eigen touwen hebt. Als je aan een NLC wil deelnemen, dan zou het jammer zijn als je achteraf thuis niet meer kan oefenen. Wie toch niet over touwen beschikt kan ofwel enkele touwen lenen, ofwel kan je een setje aanschaffen (stuur even een bericht voor meer info)
 • Dat je als duo inschrijft voor de workshop. Aangezien inoefenen een zeer belangrijk aspect is van de NLC, is het praktisch niet haalbaar om een model te delen. Als je zonder model wil deelnemen, ga je 80% van de informatie missen, omdat je het niet kan ‘doen’. Wil je graag deelnemen, maar vind je geen model. Je kan een advertentie plaatsen in dit topic op FetLife. Wij kunnen je niet aan een model helpen. We zijn geen datingbureau 😉

Praktische zaken

 • De data en onderwerpen kan je terugvinden onderaan. Klik op de link om in te schrijven voor de workshop
 • Fotograferen is verboden, ook van je eigen werk waarbij niemand op de achtergrond staat. Fototoestellen maken sommige mensen zenuwachtig, en dat kan niet de bedoeling zijn op een NLC.
 • De NLC gaat, tenzij anders aangegeven, steeds door van 13u tot 18u.
 • Na inschrijving ontvang je de verdere praktische details per email.
 • Kleine versnaperingen alsook drank zijn voorzien en inbegrepen in de prijs
 • Je dient absoluut je eigen touwen te hebben / mee te brengen / ter plekke aan te schaffen. Er zijn geen touwen te leen beschikbaar.
 • Let op! De inschrijving is pas geldig als je een bevestigingsmailtje gehad hebt. Je krijgt daarbij ook de verdere praktische details. Vul je emailadres dus zeker juist in!

Inschrijven doe je via de website van Fetish Square. Klink op de link onderaan voor de workshop naar keuze – je wordt doorgestuurd.

International Workshop

This section is in English due to the international character of these workshops.

Gehja organizes international workshops. This means we have teachers over, usually for a weekend, to teach several days their own, distinctive style. These workshops have various levels, but in general it is safe to assume that prior knowledge of rope handling and ‘basics’ are known to you. You may have developed your own style, and this is your chance to get familiar with other views and styles.

Subscription is done through the Fetish Square Website. Click on the event below, and you’ll be redirected.

RopeNight

Het doel van RopeNights is het samenbrengen van mensen met interesse in bondage.

Wie is welkom?

 • Nieuwsgierigen: Je hebt nog nooit wat met touwen gedaan, maar hebt wel interesse. Je wil wel eens zien hoe dat er nu in het echt uitziet.
 • Beginnelingen: Je hebt je eigen touwen, en hebt al wat geëxperimenteerd. Maar welke richtingen kan je nu uit? wat zijn de opties en mogelijkheden? Hoe zit dat met veiligheid enzo?
 • Gevorderden: Je hebt best al wat ervaring met touwen, en veiligheidsaspecten en touwenkennis heb je behoorlijk begrepen. Je kan je best een avondje met touwen amuseren.
 • Experts: Touwen en veiligheid hebben nog maar erg weinig geheimen voor je. Je hebt voldoende zelfvertrouwen en kunde om anderen wegwijs te maken.

Wat kan je verwachten?

We kijken naar en leren van elkaar, er is ruimte om te praten, ideeen en gedachten uit te wisselen, en te bonderen uiteraard. Het is niet de bedoeling om te gaan ‘spelen’, de avond draait om bondage, maar we zijn tolerant en flexibel.
Uitgebreide les of cursus rond bondage wordt niet gegeven. Uiteraard is er ruimte om van elkaar te leren, maar er wordt geen les georganiseerd. (Voor georganiseerde lessen kan je contact opnemen.) Het is de bedoeling dat iedereen aan iedereen vragen kan stellen, van nieuwsgierigen tot experts. Het uitgangspunt blijft echter een avond veilig bonderen in een ontspannen sfeer.
Alle voorzieningen om te bonderen zijn aanwezig: suspension points, en eventueel enkele attributen (bv bamboo…) Je mag uiteraard zelf ook altijd wat meebrengen!
Het is de bedoeling dat je je eigen touwen meebrengt, en je ontspant na de zware werkweek, en je amuseert. Uiteraard zijn er geen regels rond dresscode of dergelijke. Respect voor elkaar is er uiteraard wel, maar dat is vanzelfsprekend.

Praktische zaken

 • De avonden gaan door in Herenthout
 • De data vind je onderaan terug. Klik op de datum van je keuze om in te schrijven via de website van Fetish-square. Je wordt doorgestuurd.
 • Fotograferen is verboden!
 • Drankjes zijn te verkrijgen via de ‘honesty bar’
 • De RopeNights zijn ‘invitation only’, zodat de groep beperkt blijft. Als je graag uitgenodigd zou worden, laat dan iets weten via het inschrijfformulier.
 • Let op! De inschrijving is pas geldig als je een bevestigingsmailtje gehad hebt. Vul je emailadres dus zeker juist in!
 • Bijdrage: €10 / persoon