Workshops

De RopeStarters avonden hebben als doel om mensen met interesse op verschillende manieren in aanraking te laten komen met bondage.

Bijdragen: €50 per inschrijving / €15 per persoon voor wie enkel de demo volgt.

Wie is welkom?

Iedereen die wil kennismaken met touwen, op gelijk welke manier.

 • Nieuwsgierigen: Je hebt al gefascineerd gekeken naar bondage foto’s, of misschien heb je zelf al een en ander gezien in een club of op een beurs. Maar wat is dat nu precies, bondage? En wat is er zo fijn aan? Misschien twijfel je zelfs of het wel iets voor jou is…
 • Beginnelingen: Je hebt je eigen touwen, en hebt al wat geëxperimenteerd. Maar welke richtingen kan je nu uit? Wat zijn de opties en mogelijkheden? Hoe zit dat met veiligheid enzo? Je wil meer technieken leren, en tips & tricks leren.
 • ‘Tweede adem’: in lang vervlogen tijden was je wel met bondage bezig, maar de tijd heeft stof op je kennis gewaaid. Je bent op zoek naar een opfrissing van je bondage vaardigheden, en/of wil er zeker van zijn dat je op een veilige manier tewerk gaat.Zowel koppels als singles zijn welkom. Modellen zijn gewoonlijk wel aanwezig, dus oefenen is zeker mogelijk mits de nodige afspraken op voorhand gemaakt worden.

Planning

 • Welkom vanaf 20u30
 • 21:00u – 22:00u: een uitgebreide bondage demonstratie waarin verschillende aspecten, facetten en mogelijkheden van bonderen getoond worden. Elke keer wordt er weer wat anders getoond.
 • 22:00u – 00:00u: een uitgebreide bondageles: je leert verschillende nuttige basistechnieken, waarbij veel aandacht besteed wordt aan veiligheid, alles wat je moet weten over touwen, algemene veiligheid, en belangrijke principes. Je komt te weten welke leuke dingen je met bondage kan doen! De inhoud van elke les is verschillend, dus door meerdere RopeStarters te volgen kan je heel veel bijleren.
 • 00:00u – 01:00u: begeleid oefenen: De zonet aangeleerde technieken kunnen geoefend worden, want oefening baart kunst. Er is voldoende ruimte en tijd om persoonlijk uitleg te vragen en te krijgen, zodat je zeker weet dat je de technieken correct en veilig toepast.
 • 01:00u – 02:00u: vrij oefenen: je kan de aangeleerde technieken nog beter inoefenen, en er is tijd en ruimte om gebondeerd te worden voor wie in zulks interesse heeft.

Voor de goede orde

 • Het is de bedoeling dat je je eigen touwen meebrengt, maar als je daar niet over beschikt, is een eenvoudige verwittiging bij inschrijving voldoende. Je krijgt dan een stuk touw in bruikleen waarmee je alle technieken die die avond besproken worden kan uitvoeren.
 • Uiteraard zijn er geen regels rond dresscode of dergelijke. Respect voor elkaar is er uiteraard wel, maar dat is vanzelfsprekend. Kernwoorden van de avond zijn dan ook: ‘Vrijblijvend’, ‘Respect’, ‘Bondage’, en ‘Discreet’
 • Drankjes zijn te verkrijgen aan de bar, en mogen binnen genuttigd worden.
 • Alles vindt plaats in een gesloten sfeer: geen pottenkijkers, enkel gelijkgestemden die net zoals jij interesse in bondage hebben.

Praktische zaken

 • De avonden gaan door in het Fetish Cafe in Antwerpen.
 • De data vind je onderaan terug. Klik op de workshop van je keuze om in te schrijven via de website van Fetish-square. 
 • Fotograferen is strikt verboden!
 • Je inschrijving is enkel geldig bij uitdrukkelijke bevestiging. Vermeld zeker met hoeveel personen je komt, en welke ervaring je al hebt, of waarom je wil komen kijken.

Bijdragen 

€50 per inschrijving / €15 per persoon voor wie enkel de demo van 21u00 – 22u00 wil bijwonen.

een inschrijving bestaat uit maximaal 1 persoon die wil leren bonderen, en 1 model

Inschrijven is noodzakelijk en doe je best via de Fetish Square website. Klik op de links onderaan om in te schrijven voor de workshop van je keuze. Wees er op tijd bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Let op! De inschrijving is pas geldig als je een bevestigingsmailtje gehad hebt. Vul je emailadres dus zeker juist in!

Klik op de link van de workshop van je keuze om in te schrijven. 

OPGELET – ROPESTARTERS – AANGEPASTE WORKSHOP!!

Aangezien we allemaal in ons kot moeten blijven en dat nog een tijdje zal duren, zijn de RopeStarters avonden voor onbepaalde duur opgeschort. Daarom komen we met een nieuw initiatief: RopeStarters Online.

Hoe gaat dat in z’n werk?

Wie inschrijft kan op Donderdag een aantal filmpjes downloaden van de oefeningen die we voorzien. Aan de hand van die filmpjes kan je zelf de oefeningen thuis instuderen. Op vrijdag avond, van 20u tot 0u zijn we dan via een online meeting beschikbaar. Dat wil zeggen dat iedereen aan de online meeting kan deelnemen, en vragen stellen over de oefeningen. Toon voor de camera hoe ver je staat met de oefening, en we geven feedback. 

Q&A 

Q: Hoe kan ik inschrijven voor de online sessie?
A: Door te klikken op het event onderaan in de lijst en het formulier in te vullen. 

Q: Wat als ik geen touwen heb?
A: Wie voor Woensdag 12u wat laat weten, krijgt touwen toegestuurd, die je mag houden. Dat zijn vanzelfsprekend nieuwe touwen. Het setje bestaat uit 2x 8m en 1x 4m kwaliteitstouw, waarmee je alle oefeningen kan uitvoeren. Prijs voor de mini-set:€50 (verzendkosten inclusief).  Als je graag een van de RopeBoxen aankoopt (dus een volledige set touwen) dan kan dat ook. Als we woensdag verzenden, dan heb je dat op tijd binnen.

Q: Wat als ik wel eigen touwen heb?
A: Dat is prima, gebruik ze zeker!

Q: Is er een dresscode?
A: Uiteraard niet. Waar je je maar prettig bij voelt.

Q: Kunnen andere deelnemers mij in de online meeting zien?
A: Als je je webcam aan hebt staan wel. Maar dat is ergens ook wel nodig om te tonen hoe je de oefening uitvoert.

Q: Moet ik na de filmpjes deelnemen aan de online meeting?
A: Nee. Dat staat je volledig vrij.

Q: Wat kost dat?
A: In plaats van €50 bieden we dit aan voor €40/inschrijving

Q: Hoe verloopt de betaling?
A: Dat kan per overschrijving. Hou er rekening mee dat er via overschrijving betaalvertraging op zit. Als je later dan Woensdag betaalt, vragen we om een screenshot van de betaling te bezorgen, zodat we donderdag alles tijdig kunnen doorsturen. 


Het doel van RopeNights is het samenbrengen van mensen met interesse in bondage.

Wie is welkom?

 • Nieuwsgierigen: Je hebt nog nooit wat met touwen gedaan, maar hebt wel interesse. Je wil wel eens zien hoe dat er nu in het echt uitziet.
 • Beginnelingen: Je hebt je eigen touwen, en hebt al wat geëxperimenteerd. Maar welke richtingen kan je nu uit? wat zijn de opties en mogelijkheden? Hoe zit dat met veiligheid enzo?
 • Gevorderden: Je hebt best al wat ervaring met touwen, en veiligheidsaspecten en touwenkennis heb je behoorlijk begrepen. Je kan je best een avondje met touwen amuseren.
 • Experts: Touwen en veiligheid hebben nog maar erg weinig geheimen voor je. Je hebt voldoende zelfvertrouwen en kunde om anderen wegwijs te maken.

  Wat kan je verwachten?

 • We kijken naar en leren van elkaar, er is ruimte om te praten, ideeen en gedachten uit te wisselen, en te bonderen uiteraard. Het is niet de bedoeling om te gaan ‘spelen’, de avond draait om bondage.
 • Uitgebreide les of cursus rond bondage wordt niet gegeven. Uiteraard is er ruimte om van elkaar te leren, maar er wordt geen les georganiseerd. (Voor georganiseerde lessen kan je contact opnemen.) Het is de bedoeling dat iedereen aan iedereen vragen kan stellen, van nieuwsgierigen tot experts. Het uitgangspunt blijft echter een avond veilig bonderen in een ontspannen sfeer.
 • Alle voorzieningen om te bonderen zijn aanwezig: suspension points, en eventueel enkele attributen (bv bamboo…) Je mag uiteraard zelf ook altijd wat meebrengen!
 • Het is de bedoeling dat je je eigen touwen meebrengt, en je ontspant na de zware werkweek, en je amuseert. Uiteraard zijn er geen regels rond dresscode of dergelijke. Respect voor elkaar is er uiteraard wel, maar dat is vanzelfsprekend.
 • Drankjes zijn te verkrijgen aan de bar, en mogen tijdens het bonderen genuttigd worden.

Praktische zaken:

 • De avonden gaan door in het Fetish Cafe in Antwerpen.
 • De data vind je onderaan terug. Klik op de workshop van je keuze om in te schrijven via de website van Fetish-square. 
 • Fotograferen is verboden!
 • Welkom vanaf 20u30

Bijdragen
leden: EUR10 per persoon 
niet-leden (lid worden kan op de avond zelf) EUR15 per persoon 

Inschrijven is noodzakelijk en doe je best via de Fetish Square website. Klik op de links onderaan om in te schrijven voor de workshop van je keuze. Wees er op tijd bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Let op! De inschrijving is pas geldig als je een bevestigingsmailtje gehad hebt. Vul je emailadres dus zeker juist in!

Klik op de link van de workshop van je keuze om in te schrijven. 

Het doel van de Next Level Class is het verruimen van bondagekennis en dieper inzicht verwerven in het ‘hoe’ en het ‘waarom’. 

Wie is welkom?

 • Beginnelingen: Je hebt je eigen touwen, en hebt al wat geëxperimenteerd. Je bent op zoek naar het ‘waarom’ van de technieken, en wil vaardigheden en inspiratie opdoen.
 • Gevorderden: Je hebt best al wat ervaring met touwen, en veiligheidsaspecten en touwenkennis heb je behoorlijk begrepen. Je zoekt echter uitbreiding van je kennis, en je begrijpt dat elke stap zijn specifieke reden heeft.
 • Experts: Hoewel je al over ruime ervaring beschikt, wil je vaardigheden zoals snelheid en risico inschatting leren. Of ben je op zoek naar net die tips & tricks die je echt vooruit helpen?

Wat kan je verwachten?

 • Een intensieve workshop waarbij doen centraal staat. Je leert onder begeleiding ‘hoe’ je bondeert, maar ook ‘waarom’ technieken zijn wat ze zijn. Door het begrijpen van het ‘hoe’ en het ‘waarom’ zal je later zelfstandig in staat zijn om goed te bonderen.
 • De workshop vindt een midden tussen een voldoende hoog tempo en voldoende ruimte voor individuele begeleidng.
 • Als je de workshop ziet als ‘een kinky middagje uit’, dan zullen de zweetparels op je voorhoofd je het tegendeel vertellen ;-).
 • Uiteraard zijn er geen regels rond dresscode of dergelijke: je draagt dus wat je maar wil. Nog wel deze tip: zowel voor wie bondeert als voor wie gebondeerd: draag iets waar je je comfortabel in voelt, en waarin je makkelijk beweegt. Voor wie gebondeerd wordt: draag best niet teveel franjes of loszittende kleding, want at bemoeilijkt het bonderen. En voor we de vraag krijgen: ja naakt mag ook.
 • Respect voor elkaar is vanzelfsprekend. Elke deelnemer komt om te leren, net zoals jij. Wie een uitgebreide set gedragsregels nodig denkt te hebben voor deze workshop, schrijft beter niet in 😉

Wat verwachten wij van jou?

 • Dat je met een open geest deelneemt. Uiteraard zijn er talloze verschillende stijlen en manieren, en ondanks wat wel eens verteld wordt: de heilige waarheid bestaat niet. Het kan best dat je een eigen methode ontwikkeld hebt, of aangeleerd hebt gekregen. Deze is daarom niet verkeerd. Leg gerust jouw visie voor op bepaalde zaken op de workshop, daar kan iedereen van bijleren.
 • Zorg dat je fris bent, en klaar om te leren. Eet niet te zwaar op voorhand. Meer bloed in je maag is minder in je hersenen! Versnaperingen zijn voorzien.
 • Het is de bedoeling dat je je eigen touwen meebrengt. We gaan er van uit dat je eigen touwen hebt. Als je aan een NLC wil deelnemen, dan zou het jammer zijn als je achteraf thuis niet meer kan oefenen. Wie toch niet over touwen beschikt kan ofwel enkele touwen lenen, ofwel kan je een setje aanschaffen (stuur even een bericht voor meer info)
 • Dat je als duo inschrijft voor de workshop. Aangezien inoefenen een zeer belangrijk aspect is van de NLC, is het praktisch niet haalbaar om een model te delen. Als je zonder model wil deelnemen, ga je 80% van de informatie missen, omdat je het niet kan ‘doen’. Wil je graag deelnemen, maar vind je geen model. Je kan een advertentie plaatsen in dit topic op FetLife. Wij kunnen je niet aan een model helpen. We zijn geen datingbureau 😉

Praktische zaken:

 • De data en onderwerpen kan je terugvinden onderaan. Klik op de link om in te schrijven voor de workshop
 • Fotograferen is verboden, ook van je eigen werk waarbij niemand op de achtergrond staat. Fototoestellen maken sommige mensen zenuwachtig, en dat kan niet de bedoeling zijn op een NLC.
 • De NLC gaat, tenzij anders aangegeven, steeds door van 13u tot 18u.
 • Bijdrage is voorzien op €145. (inschrijving = 1 duo = 1 bondeur + 1 model)
 • Na inschrijving ontvang je de verdere praktische details per email.
 • Kleine versnaperingen alsook drank zijn voorzien en inbegrepen in de prijs
 • Je dient absoluut je eigen touwen te hebben / mee te brengen

Let op! De inschrijving is pas geldig als je een bevestigingsmailtje gehad hebt. Je krijgt daarbij ook de verdere praktische details. Vul je emailadres dus zeker juist in!

Inschrijven doe je vie de website van Fetish Square. Klink op de link onderaan voor de workshop naar keuze. 

Het doel van de Next Level Class – Intensive is het verruimen van bondagekennis en dieper inzicht verwerven in het ‘hoe’ en het ‘waarom’. 

Wie is welkom?

 • Beginnelingen: Je hebt je eigen touwen, en hebt al wat geëxperimenteerd. Je bent op zoek naar het ‘waarom’ van de technieken, en wil vaardigheden en inspiratie opdoen.
 • Gevorderden: Je hebt best al wat ervaring met touwen, en veiligheidsaspecten en touwenkennis heb je behoorlijk begrepen. Je zoekt echter uitbreiding van je kennis, en je begrijpt dat elke stap zijn specifieke reden heeft.
 • Experts: Hoewel je al over ruime ervaring beschikt, wil je vaardigheden zoals snelheid en risico inschatting leren. Of ben je op zoek naar net die tips & tricks die je echt vooruit helpen?

Wat kan je verwachten?

 • Een intensieve workshop waarbij doen centraal staat. Je leert onder begeleiding ‘hoe’ je bondeert, maar ook ‘waarom’ technieken zijn wat ze zijn. Door het begrijpen van het ‘hoe’ en het ‘waarom’ zal je later zelfstandig in staat zijn om goed te bonderen.
 • De workshop vindt een midden tussen een voldoende hoog tempo en voldoende ruimte voor individuele begeleidng.
 • Als je de workshop ziet als ‘een kinky middagje uit’, dan zullen de zweetparels op je voorhoofd je het tegendeel vertellen ;-).
 • Uiteraard zijn er geen regels rond dresscode of dergelijke: je draagt dus wat je maar wil. Nog wel deze tip: zowel voor wie bondeert als voor wie gebondeerd: draag iets waar je je comfortabel in voelt, en waarin je makkelijk beweegt. Voor wie gebondeerd wordt: draag best niet teveel franjes of loszittende kleding, want at bemoeilijkt het bonderen. En voor we de vraag krijgen: ja naakt mag ook.
 • Respect voor elkaar is vanzelfsprekend. Elke deelnemer komt om te leren, net zoals jij. Wie een uitgebreide set gedragsregels nodig denkt te hebben voor deze workshop, schrijft beter niet in 😉

Wat verwachten wij van jou?

 • Dat je met een open geest deelneemt. Uiteraard zijn er talloze verschillende stijlen en manieren, en ondanks wat wel eens verteld wordt: de heilige waarheid bestaat niet. Het kan best dat je een eigen methode ontwikkeld hebt, of aangeleerd hebt gekregen. Deze is daarom niet verkeerd. Leg gerust jouw visie voor op bepaalde zaken op de workshop, daar kan iedereen van bijleren.
 • Zorg dat je fris bent, en klaar om te leren. Eet niet te zwaar op voorhand. Meer bloed in je maag is minder in je hersenen! Versnaperingen zijn voorzien.
 • Het is de bedoeling dat je je eigen touwen meebrengt. We gaan er van uit dat je eigen touwen hebt. Als je aan een NLC wil deelnemen, dan zou het jammer zijn als je achteraf thuis niet meer kan oefenen. Wie toch niet over touwen beschikt kan ofwel enkele touwen lenen, ofwel kan je een setje aanschaffen (stuur even een bericht voor meer info)
 • Dat je als duo inschrijft voor de workshop. Aangezien inoefenen een zeer belangrijk aspect is van de NLC, is het praktisch niet haalbaar om een model te delen. Als je zonder model wil deelnemen, ga je 80% van de informatie missen, omdat je het niet kan ‘doen’. Wil je graag deelnemen, maar vind je geen model. Je kan een advertentie plaatsen in dit topic op FetLife. Wij kunnen je niet aan een model helpen. We zijn geen datingbureau 😉

Praktische zaken:

 • De data en onderwerpen kan je terugvinden onderaan. Klik op de link om in te schrijven voor de workshop
 • Fotograferen is verboden, ook van je eigen werk waarbij niemand op de achtergrond staat. Fototoestellen maken sommige mensen zenuwachtig, en dat kan niet de bedoeling zijn op een NLC.
 • De NLC gaat, tenzij anders aangegeven, steeds door van 13u tot 18u.
 • Bijdrage is voorzien op €145. (inschrijving = 1 duo = 1 bondeur + 1 model)
 • Na inschrijving ontvang je de verdere praktische details per email.
 • Kleine versnaperingen alsook drank zijn voorzien en inbegrepen in de prijs
 • Je dient absoluut je eigen touwen te hebben / mee te brengen

Let op! De inschrijving is pas geldig als je een bevestigingsmailtje gehad hebt. Je krijgt daarbij ook de verdere praktische details. Vul je emailadres dus zeker juist in!

Inschrijven doe je vie de website van Fetish Square. Klink op de link onderaan voor de workshop naar keuze.